PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : TAYAD'lılar Serbest

Minosh
13.04.05, 12:47
Trabzon'da bildiri dağıtırken linç girişimine uğrayan, daha sonra tutuklanan beş TAYAD'lı serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz hafta Trabzon’da F tipi cezaevlerini protesto etmek amacıyla basın toplantısı yapmak isterken linç girişimine uğrayan ve daha sonra mahkemece tutuklanan beş TAYAD’lı serbest bırakıldı.

Trabzon'un Kemerkaya mahallesi Kunduracılar ve Kahramanmaraş caddelerinde, 6 nisan 2005 tarihinde, ‘hapishanelerde neler oluyor bilmek hakkımız, tecritte ölüm var’ ifadelerinin yer aldığı bildiri dağıtmaya çalışan beş Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği TAYAD üyesi linç girişimiyle karşılaşmıştı.

Güvenlik güçlerince zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırılan beş kişi, ‘toplumda infial yaratma’ suçundan tutuklanmıştı.

Trabzon'da beş TAYAD’lının linç girişimine uğramasından sonra bu olayı yine Trabzon ev Adapazarı’nda protesto etmek isteyen TAYAD’lılar saldırıya uğramıştı.

www.aktifhaber.com

Istanbuler
13.04.05, 12:51
Tutuklanma gerekceleri saka gibi zaten. Yarin bir gün mini etekli bir kizi mutaassip bir yöremizde linc etmeye kalksalar kizi mi tutuklayacagiz?

Minosh
13.04.05, 13:01
Tutuklanma gerekceleri saka gibi zaten. Yarin bir gün mini etekli bir kizi mutaassip bir yöremizde linc etmeye kalksalar kizi mi tutuklayacagiz?

Evet, haklisin...ama onlarin linc edilmesini onaylayan insanlar varken hala Türkiyede(ve burda), sanki Türkiye biraz geri geri gidiyormus gibi geliyor bana!

admin
13.04.05, 13:04
Sie wurden aus der "Schutzhaft" entlassen.

Wo ist das problem?

Istanbuler
13.04.05, 13:14
Sie wurden aus der "Schutzhaft" entlassen.

Wo ist das problem?

Das war keine einfache "Schutzhaft", sie sollten schon vor Gericht stehen. Wegen Veranlassens der Wut in der Gesellschaft (toplumda infial uyandirmak).

DeLaHoya
13.04.05, 13:22
Ja ja... "ölüm oruclari" baslasin da TAYAD (DHKP-C) sevdalilar gene lak lak etsin...

Istanbuler
13.04.05, 13:28
Ja ja... "ölüm oruclari" baslasin da TAYAD (DHKP-C) sevdalilar gene lak lak etsin...

Jetzt ist es echt off-topic. Ich weiss so gut wie du, dass TAYAD mit DHKP-C enge Beziehungen hat. Es geht nicht darum. Es geht um Rechtsstaat sein oder nicht.

Und wer soll DHKP-C-Liebhaber sein?

DeLaHoya
13.04.05, 13:58

Jetzt ist es echt off-topic. Ich weiss so gut wie du, dass TAYAD mit DHKP-C enge Beziehungen hat. Es geht nicht darum. Es geht um Rechtsstaat sein oder nicht.

Neden off-topic'mis? TAYAD'lilari serbest birak da yarin Kayseri'de proganda ve kiskirtici eylemler yapsinlar.

"Ölüm oruc"'larda ölenleri de sehit ilan et.

O zaman Apo'yu da serbest birak, AB'ye göre yargilanmasi zaten hukuka aykiri imis.

Istanbuler
13.04.05, 14:26

Neden off-topic'mis? TAYAD'lilari serbest birak da yarin Kayseri'de proganda ve kiskirtici eylemler yapsinlar.

"Ölüm oruc"'larda ölenleri de sehit ilan et.

O zaman Apo'yu da serbest birak, AB'ye göre yargilanmasi zaten hukuka aykiri imis.

Tabi off-topic, ölüm oruclarinin bu konuyla ne ilgisi var?

Kayseri'de kiskirtici eylem yaptiklarinda tutuklarsin, yaparlarsa. Ilerde suc isleyeceklerinden yola cikarak insanlari hapse atamazsin.

Ölüm oruclarinda ölenleri neden sehit ilan edecek misim?

Apo'yu kendi kanunlarimizla hapse attik. Ben burada Avrupa'nin ne istediginden bahsetmiyorum. Türkiye'in kendi hukukuna sahip cikmasindan bahsediyorum. Anlamak bu kadar zor mu??

DeLaHoya
13.04.05, 15:32

Kayseri'de kiskirtici eylem yaptiklarinda tutuklarsin, yaparlarsa. Ilerde suc isleyeceklerinden yola cikarak insanlari hapse atamazsin.

TAYAD'in hakkinda hic haberdar degilmisin? TAYAD DHKP-C'nin "sivil örgütü" ve DHKP-C TAYAD ile "ölüm oruclari" tertipliyor ve ölenleri "sehit" ilan ediyor!

Nur im letzten Moment konnte in der vorigen Woche in Trabzon ein Lynchmord an vier jungen Leuten verhindert werden, die Flugblätter zur Unterstützung der im Hungerstreik befindlichen Gefangenen aus der linksradikalen DHKP-C verteilt hatten.
http://www.jungle-world.com/seiten/2005/15/5293.php

Bunlarin Trabzon'da ne isleri var da DHKP-C'ci mahkumlar icin propaganda yapiyorlar.
Istanbul kücük mü ya da fazla liberal mi geldi?
Dayak yemek ve olay yaratmak icin ille de Trabzon'a gitmek mi gerek?
Türkiye'de durum normallesirken bunlarin kiskirtici eylemleri ne diye?

Hepimiz insaniz falan filan fakat hepimiz bu kadar saf da degiliz yani!

Istanbuler
13.04.05, 19:38

TAYAD'in hakkinda hic haberdar degilmisin? TAYAD DHKP-C'nin "sivil örgütü" ve DHKP-C TAYAD ile "ölüm oruclari" tertipliyor ve ölenleri "sehit" ilan ediyor!

Nur im letzten Moment konnte in der vorigen Woche in Trabzon ein Lynchmord an vier jungen Leuten verhindert werden, die Flugblätter zur Unterstützung der im Hungerstreik befindlichen Gefangenen aus der linksradikalen DHKP-C verteilt hatten.

Bunlarin Trabzon'da ne isleri var da DHKP-C'ci mahkumlar icin propaganda yapiyorlar.

Benim haberlerden anladigim onlarin Trabzon'daki TAYAD üyeleri olduklari. TAYAD kiskirtma eylemlerine girisiyorsa bunun da caresi yine hukuktadir. Hukuku birakip insanlar hem polis hem hakim hem de uygulayici olursa Türkiye'de düzen diye bir sey kalmaz.

kanki
13.04.05, 22:20

Benim haberlerden anladigim onlarin Trabzon'daki TAYAD üyeleri olduklari. TAYAD kiskirtma eylemlerine girisiyorsa bunun da caresi yine hukuktadir. Hukuku birakip insanlar hem polis hem hakim hem de uygulayici olursa Türkiye'de düzen diye bir sey kalmaz.

peki halki bunu yapmay iten nedir ?Halkimiz demek ki bazi seylerden rahatsizlik duyuyor olaylar bu duruma geliyor ,.Ayrica o insanlar suc isledi ve benim görümde teröristler ...derilerini yine ucuz kurtardilar.... ~:(

Istanbuler
13.04.05, 22:38

peki halki bunu yapmay iten nedir ?Halkimiz demek ki bazi seylerden rahatsizlik duyuyor olaylar bu duruma geliyor ,.Ayrica o insanlar suc isledi ve benim görümde teröristler ...derilerini yine ucuz kurtardilar.... ~:(

Suc islemis olsalardi serbest birakilmazlardi. Halkimiz dedigin kac kisi? Cogu da bir partiyi temsil eden isaret yapiyorlar elleriyle resimlerde. O kalabaligi Türk halki olarak görmek yaniltici olur. Bu kisiler (TAYAD) terörist faaliyette bulunmuslarsa haklarinda sorusturma acilir, sonucuna göre ceza cekerler.

Birileri bir seylerden rahatsizlik duyuyorsa bunu resmi mercilere iletir. Suc teskil eden bir durum varsa, gereken yapilir. Yok efendim, biz bunlari suclu bulduk cezasini verecegiz denirse, devletin görev alanina girilmis olur ve bu eylem kendi basina suc olusturur.

kanki
13.04.05, 22:40
tabi ki halk cezayi veremez bunu kabul ediyorum ama yinede hosuma gitmeen seyler var .Bazi gucler nedense tam bu zamnda bazi seyleri yapmaya calisiyorlar ...

Istanbuler
13.04.05, 22:41
tabi ki halk cezayi veremez bunu kabul ediyorum ama yinede hosuma gitmeen seyler var .Bazi gucler nedense tam bu zamnda bazi seyleri yapmaya calisiyorlar ...

Iste bu yüzden oyuna gelmemek lazim kanki.

kanki
13.04.05, 22:44

Iste bu yüzden oyuna gelmemek lazim kanki.

haklsin istanbular ama yine sanirim halkin sabri tasmis durumda .Özellikle bu son gunlerde yasanan olaylar yüzünden

Gök Türk
13.04.05, 22:49
Suc islemis olsalardi serbest birakilmazlardi. Halkimiz dedigin kac kisi? Cogu da bir partiyi temsil eden isaret yapiyorlar elleriyle resimlerde. O kalabaligi Türk halki olarak görmek yaniltici olur. Bu kisiler (TAYAD) terörist faaliyette bulunmuslarsa haklarinda sorusturma acilir, sonucuna göre ceza cekerler.

Katilmiyorum. Trabzon'da gelisen olaylar bir partinin veya belirli bir camianin tekpisi degildir. Halkimizin milli öfkesidir. Zaten gelismelere bakarsan, bunlari görebilirsin, cünki bu olaylar birden yasandi..

kanki
13.04.05, 22:53

Katilmiyorum. Trabzon'da gelisen olaylar bir partinin veya belirli bir camianin tekpisi degildir. Halkimizin milli öfkesidir. Zaten gelismelere bakarsan, bunlari görebilirsin, cünki bu olaylar birden yasandi..

göktürk bende aynisini yazdin biraz önce , bende öyle dusunuyorum

Detan
13.04.05, 22:57

Birileri bir seylerden rahatsizlik duyuyorsa bunu resmi mercilere iletir. Suc teskil eden bir durum varsa, gereken yapilir. Yok efendim, biz bunlari suclu bulduk cezasini verecegiz denirse, devletin görev alanina girilmis olur ve bu eylem kendi basina suc olusturur.

tamam anladik, madem bu "tayad" üyeleri bazi konulara tepki gösteriyor(f-tipi cezaevi) neden sorunlarini, senin dedin gibi, resmi mercilere illetmiyorda, sokak ortasinda bildiri dagitip slogan atiyorlar???
bu konuda beni biraz aydinlatirmisin?

Istanbuler
13.04.05, 23:11

tamam anladik, madem bu "tayad" üyeleri bazi konulara tepki gösteriyor(f-tipi cezaevi) neden sorunlarini, senin dedin gibi, resmi mercilere illetmiyorda, sokak ortasinda bildiri dagitip slogan atiyorlar???
bu konuda beni biraz aydinlatirmisin?

TAYAD'lilarin bildiri dagitmasi kanun disi bir sey degil. Istediklerini yaparlar kanunlara uydugu sürece. Benim kastettigim sokak ortasinda topluca adam öldürmeye kalkisanlar.

Detan
13.04.05, 23:21
o meydan dayani savunan yo zaten.
ama benim anlamadigim , madem f-tipi tayada göre kanuna aykiri, bunu neden yetkilerle illetilmiyorda sokak ortasinda eylemlerle bize yansitiliyor?
tayad, dhkp-c nin bir yan kurulusu oldunuda unttuk diyelim!

Refa
13.04.05, 23:30
Istanbuler,
bilgi dagitma hakkini kullanmak isteyen, kendi riske girmektedir. Halk öfkelenmis ise, bu da bir demokratik olaydir. Halk kendisini yönetmebilme imkanini hicbir zaman kaybetmemelirdir ki belli unsurlar tepki görmek icin bildirme dagitma arzusunu hissetmisler - ancak istemedikleri bir tepki görmüslerdir.

Istanbuler
13.04.05, 23:31
o meydan dayani savunan yo zaten.
ama benim anlamadigim , madem f-tipi tayada göre kanuna aykiri, bunu neden yetkilerle illetilmiyorda sokak ortasinda eylemlerle bize yansitiliyor?
tayad, dhkp-c nin bir yan kurulusu oldunuda unttuk diyelim!

Kanuna aykiri oldugunu nasil savunsunlar, F tipi kanuna aykiri degil ki! Onlarin istedigi sey kanunlarin degismesi. Bu da politik bir istektir. Politika da millete ulasmakla yapilir.

TAYAD'in DHKP-C ile iliskisi de yine hukuki yöntemle ele alinacak baska bir konudur. Bu iliski herkesin bildigi bir sey ama resmi olarak da belgelenmesi gerekli TAYAD'a karsi bir suc duyurusunda bulunmak icin.

Istanbuler
13.04.05, 23:38
Istanbuler,
bilgi dagitma hakkini kullanmak isteyen, kendi riske girmektedir. Halk öfkelenmis ise, bu da bir demokratik olaydir. Halk kendisini yönetmebilme imkanini hicbir zaman kaybetmemelirdir ki belli unsurlar tepki görmek icin bildirme dagitma arzusunu hissetmisler - ancak istemedikleri bir tepki görmüslerdir.

Bir kalabaligin öfkelenip birini öldürmeye calismasinin demokratik haklarla bir ilgisi yoktur. Zamaninda Kubilay'i öldürenler de demokratik haklarini kullandilar olur o zaman, bunu bir düsün.

Istedikleri tepki mi, istemedikleri mi o konuda emin degilim. Amaclari ses getirmekti, getirdiler.

dengesiz
13.04.05, 23:43
F tipi cezaevleri aslinda kogus sisteminden daha iyidir.
Ama sunu unutmayinki Türkiyede halen adalet halen düzeni bozuk.Mahkumlar cogu zaman gardiyanlarin insafina kalmis durumda,ne denetleyen var nede ilgilenen.
Olaylara gelince yine galiba birileri ortaligi karistiriyor.
Artik Derin Devlet mi,Masonlar mi,Gavurlar mi belli degil.

Detan
13.04.05, 23:48
Kanuna aykiri oldugunu nasil savunsunlar, F tipi kanuna aykiri degil ki! Onlarin istedigi sey kanunlarin degismesi. Bu da politik bir istektir. Politika da millete ulasmakla yapilir.

dogru, ama madem topluma giriyorsun ozaman tepki görme ihtimalini unutmicaksin. tabiki meydan dayagi abartili bir tepki...

Detan
13.04.05, 23:50
Ama sunu unutmayinki Türkiyede halen adalet halen düzeni bozuk.Mahkumlar cogu zaman gardiyanlarin insafina kalmis durumda,ne denetleyen var nede ilgilenen.

slm,
durum heralde tam tersi, gardiyanlar cogu zaman mahkumlarin insafina kalmis
:D

kanki
14.04.05, 12:41

slm,
durum heralde tam tersi, gardiyanlar cogu zaman mahkumlarin insafina kalmis
:D

o konuda haklisin , cezaevlerini gardiyanlar degil , mahkumlar yönetiyor

dengesiz
14.04.05, 13:15
[
o konuda haklisin , cezaevlerini gardiyanlar degil , mahkumlar yönetiyor

Gözlerimizi kapamakla artik bir yere gelemeyiz.Yok mahkumlar yönetiyormus.Dayak,Iskence halen cezaevlerinde mevcut ve kogus sistemi bunun bir kismini engelliyordu buda bir gercek.Parasi ve Ankarada dayisi olana zaten hic dokunulmazdi.
Cözüm sadece 80 yillik adalet sisteminin yenilenmesi ve medeni bir hale getirilmesi.Bir polis yakinim dedigi gibi "Dayak atmadan sucluyu nasil konusturuz" devri artik bitmesi lazim.
Türkiyede durumlar düzeliyor ama herseye pembe gözlükle
bakma lüksümüz yoktur.
Kendimize ceki düzen vermeden daha nice yillar batinin oyunlarina geliriz.