|
-
Künefe
Geändert von Gökcen (09.11.08 um 20:50 Uhr)
bakkala diye cikip on yil kaybolasim var, ama müge anlinin beni bulmasindan korkuyorum
-
Folgender User bedankt sich bei Gökcen:
-
Advertising from Google
-
Gökcen afiyet olsun.Bu tarif cok isime yarayacak simdi emin ol, ellerine saglik.
Pratik tariflerin süper tebrik ederim.
-
-
Valla dehsetizm olan bisiidiii... 
Bundan sonra haftada en az bir kere künefe yemek icin kölndeyim. ne diye yasiyordukki bu zamana kadar yav...
-
-
 Zitat von Gök Türk
Valla dehsetizm olan bisiidiii... 
Bundan sonra haftada en az bir kere künefe yemek icin kölndeyim. ne diye yasiyordukki bu zamana kadar yav...
eh benide davet edersin artik*liebguck* eee ne zaman gidiyoruz
bakkala diye cikip on yil kaybolasim var, ama müge anlinin beni bulmasindan korkuyorum
-
-

Gökcen künefe yapilan kücük tepsi mi deniyor nerden bulabilirim, fikrin var mi?
-
-
 Zitat von MarilynKezban

Gökcen künefe yapilan kücük tepsi mi deniyor nerden bulabilirim, fikrin var mi?
onlar türkiyede satiliyor, burda hic görmedim.ama biz evde büyük tepside yapiyoruz daha cabuk ve cok kisi birden yiyebiliyor.bizim oranin tatlisi oldugu icin özel bakir tepsisi var, her tepside pismiyo, piserde, kivami tutmuyor sanki
-
-
Köln'de bir kac yerde bakir tepsi ile servis yapmislardi hatirliyorum.Bizde de tatlilar bakir tepside yapilir ...Özellikle su böregi.Napayim Türkiyede yaptirmak iyi fikir.Sagol Gökcen.
-
-
das ganze auf deutsch
und es ist kein syrisches gericht und heisst auch nicht KNAFE *grrrr
500 g Butter
500 g Künefe (Kataifi)
5 Pakete Mozzarella
Zuckersirup:
2 Tassen Zucker
1 Tasse Wasser
1 EL Zitrone
ZUBEREITUNG
Die Butter in einem Topf zerlaufen lassen. Parallel die Künefe in ganz kleine Stücke zerpflücken und anschließend mit der zerlassenen Butter per Hand vermengen. Dann die Künefe in einen kleine Sufleeform geben. Darüber eine Lage dünn geschnittenen Mozzarella geben und darüber wieder eine Schicht Künefe. Dies kommt dann für ca. 10 Minuten (eventuell auch länger) bei 175 °C in den Ofen, bis die obere Schicht angebräunt ist.
Für das Zuckerwasser alle Zutaten in einen Topf geben und nur kurz - ca. 2 Minuten - aufkochen lassen. Dann vom Herd nehmen.
Nachdem die Künefe aus dem Ofen kommt, 4 EL von dem Zuckerwasser darüber gießen.
Oder man macht das ganze direkt in einer großen AUflaufform..
*sich immer noch über diesen deppen bei vox aufregt*
-
-
Cevizli Künefe
-
-
-
-
-
-
 Zitat von Gökcen
grillpartye gelirsen yersin  )original gökcen künefe, aber mit käse nicht mit ceviz 
Resime baktikca icim gidiyor, rennt zum Kühlschrank.....
-
-
- 300 gr. tel kadayıf
- 100 gr. tereyağı
- 1mozarella
Şerbeti için:
- 2 su b. tozşeker
- 2 su b. süt
Krem şantisi için:
- çilek
- 0,5 su b. tozşeker
- dondurma
Hazırlanışı : 300 ggr.tel kadayıfı ince olarak kesin.Karıştırma kabına elinizle tel tel ayırın.100 gr.tereyağını tavad eritin.
Eritilmiş olan tereyağını kadayın üzerine alın.Tekrar elinizle karıştırın.Kek kalıbına tel kadayıfın yarisini alın.Elinizle kadayıfı
iyice bastırın üzerine ince dogradiginiz Mozarellayi ekleyin ve iyice bastirin.Daha sonra kadayifin diger yarisini bastirin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında kadayıfı pişirin.Şerbeti için tencereye 2 su bardağı toz şekeri ve 2 su bardağı sütü alın ve birlikte kaynatın.
Üzeri için olan meyveler için çileği ortadan 2'ye kesin.Tavaya çilekleri alın.Üzerine yarim su bardağı toz şeker ilave edin.Tavanın üzerine kapağını kapatıp kaynatın.Meyveller kaynadıktan sonra tavanın kapağını açın ve soğumaya bırakın.Fırından çıkan kadayıfın üzerine şerbeti dökün.Şerbetin üzerine meyveleri ilave edin.Meyvelerin üzerine dondurmaları ilave edip servis edin.
-
-
Geheimtipp
-
-
Am Samstag habe ich in Kilim (Keupstr.) den besten Künefe meines Lebens gegessen. Das war echt nicht mehr normal.
-
Stichworte